Toiminta

Kappeli-illat

Keskiviikkoisin klo 18.45 Otaniemen kappelilla .

Killan tärkeintä toimintaa ovat jokaviikkoiset kappeli-illat. Usein illassa pitää opetuksen ulkopuolinen henkilö, mutta silloin tällöin ilta vietetään kiltalaisten omin voimin pelailun tai muun rennon puuhailun merkeissä. Illan päätteeksi on tarjolla iltapalaa.
Katsasta ohjelma täältä!

Saunaillat

Tiistaisin noin kerran kuukaudessa

Saunailta on erinomainen tilaisuus saada rentoutua arjen rutiinien keskellä. Illan ohjelmaan kuuluu iltapala, vapaata oleskelua (yleensä pelailua), sauna sekä iltahartaus. Saunaillat järjestetään jossain Espoon seurakuntien leirikeskuksista.

Vuoden 2017 syksyn saunaillat ovat:

  • (fuksisauna) to 5.10. Rantasauna
  • to 2.11. Velskola
  • to 30.11. Velskola

Leirit

Syksyisin ja keväisin

Leirit ovat loistava mahdollisuus tutustua paremmin muihin kiltalaisiin. Leirien ohjelma on hyvin vapaamuotoinen ja kiltalaisten itse toteuttama. Leirillä on yleensä ulkopuolinen puhuja pitämässä opetuksen ja myös otapappi on leirillä mukana. Myös leirit järjestetään jollakin leirikeskuksista.

Kevätkaudella 2017 varsinaista leiriä ei järjestetä, mutta Ristin killan perinteinen Lapin matka järjestetään pääsiäisen aikoihin.

Syysleiri 2017 sijoittuu Joulukuun 8-10. päivään.

Raamattupiirit

1-4 kertaa kuussa

Raamattupiirit kokoontuvat viikoittain lukemaan Raamattua, rukoilemaan yhdessä ja keskustelemaan elämään liittyvistä kysymyksistä. Tarkempaa informaatiota piirien omalla sivulla.

Rukouspiiri

Maanantaisin klo 19 Otaniemen kappelilla

Rukouspiirissä rukoilemme yhdessä toinen toistemme ja yhteisten asioiden puolesta. Rukouspiiriin kaikki ovat tervetulleita, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Raamattuvisa

Kerran vuodessa

Raamattuvisaan valitaan vuosittain vaihtuvat kirjat, joista esitetään tietokilpailukysymyksiä. Visassa kilpaillaan joukkueittain ja toivotamme lämpimästi tervetulleiksi joukkueet myös muista yhteisöistä! Visassa menestyneitä on palkittu mm. kirjapalkinnoin.

Edellinen Raamattuvisa järjestettiin keväällä 2017. Kilpailukirjoina tuolloin olivat Jesajan kirja sekä 1. ja 2. Pietarin kirjeet. Raamatunkäännöksinä käytämme 33/38, 92 ja Raamattu Kansalle. Kilpailuun osallistutaan 1–3 hengen joukkueissa.

Wiinaton Wappu

Ristin kilta järjestää perinteisesti Wiinattoman Wapun vappuaattona Smökissä. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle.

Senioripyhä

Senioripyhä on messu joka järjestetään Otaniemen kappelilla vuosittain tammikuussa. Senioripyhän tarkoituksena on koota yhteen nykyisiä ja entisiä kiltalaisia. Jos haluat saada lisätietoa senioripyhästä, voit liittyä seniorit-sähköpostilistalle ottamalla yhteyttä tiedottajaan.

Vuonna 2017 senioripyhä järjestetään Otaniemen kappelilla 15.1. klo 11.00.

Muu toiminta

Leffailtoja, kisastudioita, urheilua yms.

Virallisen toiminnan lisäksi killassa tapahtuu paljon muutakin. Tietoa näistä saa killan meno-postilistalta ja irc-kanavilta (#rkilta ja !rkilta.pelit @ IRCNet).

Kappelikuoro

Otaniemen Kappelikuoro on nuorten aikuisten sekakuoro, joka toimii Otaniemen kappelilla osana Espoon seurakuntien oppilaitostyötä. Se ei ole varsinaisesti osa Ristin kiltaa, mutta sen toiminta on saanut alkunsa killan parissa. Kuorosta saa lisätietoja sen omilta nettisivuilta.

Kuvat: Jari-Pekka Juhala

Comments are closed.