Toiminta

Kappeli-illat

Keskiviikkoisin klo 19.00

Killan tärkeintä toimintaa ovat jokaviikkoiset kappeli-illat. Usein illassa pitää opetuksen ulkopuolinen henkilö, mutta silloin tällöin ilta vietetään kiltalaisten omin voimin pelailun tai muun rennon puuhailun merkeissä.

Kappelissa ilmaantuneiden sisäilmaongelmien vuoksi illat joudutaan pitämään toistaiseksi väistötiloissa. Paikan voi tarkistaa kalenterista ohjelmakuvauksen yhteydesssä.

Saunaillat

Kevään 2024 saunaillat: 6.2., 11.4. ja 30.5.

Saunailta on erinomainen tilaisuus saada rentoutua arjen rutiinien keskellä. Illan ohjelmaan kuuluu iltapala, vapaata oleskelua (yleensä pelailua), sauna sekä iltahartaus. Saunaillat järjestetään yleensä Espoon seurakuntien leirikeskuksessa Velskolassa.

Kevät- ja syysleiri

Kevät- ja syysleiri ovat loistavia mahdollisuuksia tutustua paremmin muihin kiltalaisiin. Leirin ohjelma on hyvin vapaamuotoinen ja kiltalaisten itse toteuttama. Leirillä on yleensä ulkopuolinen puhuja pitämässä opetuksen ja myös Aalto-pappi on leirillä mukana. Myös leirit järjestetään jollakin leirikeskuksista.

Syysleiri 2023 pidettiin 20.–22.10.2023.

Lapinmatka

Keväisin maaliskuussa Ristin kilta järjestää Lapinmatkan. Vuonna 2024 matka suuntautuu Levin tuntumaan. Majoitumme Dealer Kieppi -vuokramökissä, jonka aivan läheltä löytyy talviurheilumahdollisuudet moneen makuun! Näin ollen matkalaiset ovatkin viettäneet usein aikaansa hiihtäen, lasketellen, vaeltaen lumikengillä, ja muissa talvipuuhissa, vaikkakin myös yhteisöllisyys on ollut tärkeänä osana matkan kokemusta. Monelle matka on ollut myös merkittävä hengellisen kasvun paikka.

Vuoden 2024 Lapinmatka järjestetään 22.–30.3.2024.

Raamattupiirit

1–4 kertaa kuussa

Raamattupiirit kokoontuvat viikoittain lukemaan Raamattua, rukoilemaan yhdessä ja keskustelemaan elämään liittyvistä kysymyksistä. Tarkempaa informaatiota piirien omalla sivulla.

Rukouspiiri

Kahdesti kuussa maanantaisin klo 19 sekä viikottain lounasaikaan

Rukouspiirissä rukoilemme yhdessä toinen toistemme ja yhteisten asioiden puolesta. Rukouspiiriin kaikki ovat tervetulleita, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Rukouspiiri kokoontuu kunkin kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena maanantaina jossain päin Otaniemeä, sekä viikottain lounasaikaan. Tarkempia tietoja saat olemalla yhteydessä tiedottajaan (tiedottaja@ristinkilta.fi), joka voi liittää sinut killan Telegram-ryhmään tai tiedotussähköpostilistalle.

Raamattuvisa

Kerran vuodessa

Raamattuvisaan valitaan vuosittain vaihtuvat kirjat, joista esitetään tietokilpailukysymyksiä. Visassa kilpaillaan 1–3 hengen joukkueissa ja toivotamme lämpimästi tervetulleiksi joukkueet myös muista yhteisöistä! Visassa menestyneitä on palkittu mm. kirjapalkinnoin.

Vuonna 2024 kilpailukirjoina ovat Sananlaskut, Valitusvirret ja Johanneksen evankeliumi. Raamatunkäännöksinä käytämme 33/38, 92 ja Raamattu Kansalle.

Edellisten kuuden vuoden kilpailukirjoina ovat olleet:

  • Hesekiel ja Apostolien teot (2023)
  • Ester, Daniel ja Markus (2022)
  • Sakarjan ja Saarnaajan kirja sekä Kirje roomalaisille (2021)

Wiinaton Wappu

Ristin kilta järjestää perinteisesti Wiinattoman Wapun vappuaattona Smökissä. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle.

Vuonna 2021 Wiinaton Wappu toteutettiin etänä striimin välityksellä, mutta sittemmin sitä on päästy jälleen järjestämään paikan päällä.

Senioripyhä

Senioripyhä on messu joka järjestetään Otaniemen kappelilla vuosittain tammikuussa. Senioripyhän tarkoituksena on koota yhteen nykyisiä ja entisiä kiltalaisia. Jos haluat saada lisätietoa senioripyhästä, voit liittyä seniorit-sähköpostilistalle ottamalla yhteyttä tiedottajaan.

Vuoden 2024 senioripyhä pyritään pitämään kevään aikana.

Muu toiminta

Leffailtoja, kisastudioita, urheilua yms.

Virallisen toiminnan lisäksi killassa tapahtuu paljon muutakin. Tietoa näistä saa killan meno-postilistalta, Telegram-ryhmistä ja irc-kanavilta (#rkilta ja !rkilta.pelit @ IRCNet).

Kappelikuoro

Otaniemen Kappelikuoro oli nuorten aikuisten sekakuoro, joka toimi Otaniemen kappelilla osana Espoon seurakuntien oppilaitostyötä. Se ei ollut varsinaisesti osa Ristin kiltaa, mutta sen toiminta sai alkunsa killan parissa. Kuoro päätti toimintansa 40-vuotisjuhlakonserttiin toukokuussa 2018.

Kuvat: Jaripekka Juhala (1.-3.), Mika Korhonen (4.)

Comments are closed.