Toiminta

Kappeli-illat

Keskiviikkoisin klo 19.00

Killan tärkeintä toimintaa ovat jokaviikkoiset kappeli-illat. Usein illassa pitää opetuksen ulkopuolinen henkilö, mutta silloin tällöin ilta vietetään kiltalaisten omin voimin pelailun tai muun rennon puuhailun merkeissä.

Kappeli-illat pyritään järjestämään tänä syksynä Otaniemen kappelilla rajoitukset huomioiden. Lisätietoja voi kysellä killan tiedottajalta (tiedottaja(at)ristinkilta.fi).

Katsasta ohjelma täältä!

Saunaillat

Torstaisin noin kerran kuukaudessa

Saunailta on erinomainen tilaisuus saada rentoutua arjen rutiinien keskellä. Illan ohjelmaan kuuluu iltapala, vapaata oleskelua (yleensä pelailua), sauna sekä iltahartaus. Saunaillat järjestetään yleensä Espoon seurakuntien leirikeskuksessa Velskolassa.

Syysleiri

Syysleiri on loistava mahdollisuus tutustua paremmin muihin kiltalaisiin. Leirin ohjelma on hyvin vapaamuotoinen ja kiltalaisten itse toteuttama. Leirillä on yleensä ulkopuolinen puhuja pitämässä opetuksen ja myös Aalto-pappi on leirillä mukana. Myös leirit järjestetään jollakin leirikeskuksista.

Syysleiri 2021 jouduttiin perumaan leirikeskuksen vesivahingon takia.

Syysleiri 2022 pidetään 25.-27.11.2022 Hvittorpin leirikeskuksessa. Lisätietoja luvassa myöhemmin.

Kevätleiri

Kevätleiri on loistava mahdollisuus tutustua paremmin muihin kiltalaisiin. Leirin ohjelma on hyvin vapaamuotoinen ja kiltalaisten itse toteuttama. Leirillä on yleensä ulkopuolinen puhuja pitämässä opetuksen.

Kevätleiri 2022 pidetään 13.-15.5.2022 Hilan leirikeskuksessa.

Lapinmatka

Keväisin Ristin kilta järjestää Lapinmatkan, joka vuonna 2020 oli 13.-21.3.2020.

Vuoden 2021 Lapinmatka jouduttiin koronatilanteen vuoksi perumaan.

Vuoden 2022 Lapinmatkasta on luvassa pian lisätietoja.

Raamattupiirit

1-4 kertaa kuussa

Raamattupiirit kokoontuvat viikoittain lukemaan Raamattua, rukoilemaan yhdessä ja keskustelemaan elämään liittyvistä kysymyksistä. Tarkempaa informaatiota piirien omalla sivulla.

Rukouspiiri

Maanantaisin klo 19 Otaniemen kappelin kabinetissa

Rukouspiirissä rukoilemme yhdessä toinen toistemme ja yhteisten asioiden puolesta. Rukouspiiriin kaikki ovat tervetulleita, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Raamattuvisa

Kerran vuodessa

Raamattuvisaan valitaan vuosittain vaihtuvat kirjat, joista esitetään tietokilpailukysymyksiä. Visassa kilpaillaan joukkueittain ja toivotamme lämpimästi tervetulleiksi joukkueet myös muista yhteisöistä! Visassa menestyneitä on palkittu mm. kirjapalkinnoin.

Keväällä 2017 kilpailukirjoina olivat Jesajan kirja sekä 1. ja 2. Pietarin kirjeet.

Keväällä 2018 kilpailukirjoina olivat Joelin kirja ja Ilmestyskirja.

Vuonna 2019 Raamattuvisa järjestettiin ke 15.5. Kilpailukirjoina ovat 3. ja 4. Mooseksen kirja sekä kirje Heprealaisille.

Vuoden 2020 kilpailukirjoina olivat Laulujen laulu sekä kirje Filemonille. Visa pidettiin poikkeuksellisesti Discordissa.

Vuonna 2021 kilpailukirjoina olivat Sakarjan ja Saarnaajan kirja sekä Kirje roomalaisille.

Vuonna 2022 kilpailukirjat ovat Ester, Daniel ja Markus.

Raamatunkäännöksinä käytämme 33/38, 92 ja Raamattu Kansalle. Kilpailuun osallistutaan 1–3 hengen joukkueissa.

Wiinaton Wappu

Ristin kilta järjestää perinteisesti Wiinattoman Wapun vappuaattona Smökissä. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle.

Vuonna 2021 Wiinaton Wappu toteutettiin etänä striimin välityksellä.

Senioripyhä

Senioripyhä on messu joka järjestetään Otaniemen kappelilla vuosittain tammikuussa. Senioripyhän tarkoituksena on koota yhteen nykyisiä ja entisiä kiltalaisia. Jos haluat saada lisätietoa senioripyhästä, voit liittyä seniorit-sähköpostilistalle ottamalla yhteyttä tiedottajaan.

Vuonna 2021 senioripyhä pidettiin sunnuntaina 24.1. klo 11 Facebookissa livelähetyksen muodossa.

Muu toiminta

Leffailtoja, kisastudioita, urheilua yms.

Virallisen toiminnan lisäksi killassa tapahtuu paljon muutakin. Tietoa näistä saa killan meno-postilistalta, Telegram-ryhmistä ja irc-kanavilta (#rkilta ja !rkilta.pelit @ IRCNet).

Kappelikuoro

Otaniemen Kappelikuoro oli nuorten aikuisten sekakuoro, joka toimi Otaniemen kappelilla osana Espoon seurakuntien oppilaitostyötä. Se ei ollut varsinaisesti osa Ristin kiltaa, mutta sen toiminta sai alkunsa killan parissa. Kuoro päätti toimintansa 40-vuotisjuhlakonserttiin toukokuussa 2018.

Kuvat: Jaripekka Juhala (1.-3.), Mika Korhonen (4.)

Comments are closed.