Kappeli

Otaniemen kappeli on kaunis rakennus keskellä Otaniemen teekkarikylää. Kappelin sijaitsee rauhallisella paikalla metsän ympäröimänä ja sen alttaritauluna toimii iso ikkunaseinä.

Kappelia on käytettävissä kaste- ja häätilaisuuksia varten. Otaniemessä toimiva kristillinen yhdistys Ristin kilta järjestää kappelilla monenlaista toimintaa.

Kappelin pienessä huoneessa on killan ylläpitämä kirjasto, jossa on lainattavissa paljon hengellistä kirjallisuutta. Kirjaston kirjat ovat yleisen kirjastoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Kirjaston käyttö toimii itsepalveluna, ja kirjojen lainausohje löytyy kirjastosta.

Lisätietoja ja neuvoja varten voi ottaa yhteyttä kirjastonhoitajaan, kirjastonhoitaja <at> ristinkilta.fi.

Historia

Kappelin suunnittelukilpailu järjestettiin 1952-1953. Arkkitehtien Heikki ja Kaija Siren kilpailutyö “alttari” valittiin rakennuksen toteutuksen pohjaksi.

Rakennustyöt aloitettiin kesällä 1956 ja saatiin päätökseen saman vuoden jouluna. Rakennus rahoitettiin osin opiskelijoiden keräämin varoin, osin lahjoituksin ja lainoin. Kappelin vihittiin käyttöön 12. toukokuuta 1957.

Varhain aamulla 22. kesäkuuta 1976 kappeli paloi tuhopoltossa.

Kappeli rakennettiin uudelleen alkuperäistä vastaavaksi. Uusi kappeli valmistui 4. marraskuuta 1978. Muutokset olivat vähäisiä, kappeliin lisättiin papin huone ja pihalle rakennettiin erillinen talo suntiota varten.

Kirkon tekstiilit on suunnitellut Hilkka Vuorinen ja ne on valmistanut Suomalaisen käsityön ystävät ry.

Rakennuksen pinta-ala on 354 neliömetriä. Kappelisalissa on 140 paikkaa ja 70 istuinta voidaan lisätä avaamalla kappelin ja kerhotilan välinen seinä.

Yhteystiedot:

Otaniemen kappeli
Jämeräntaival 8
02150 ESPOO

(09) 468 3270.

Comments are closed.