Ilmoittautuminen Lapinmatkalle 2024

Ristin killan perinteinen Lapinmatka järjestetään pääsiäistä edeltävällä viikolla pe 22.3. – la 30.3.2024 Levin maisemissa. Tervetuloa ilmoittautumaan mukaan vuoden parhaaseen reissuun! Ilmoittautumisaikaa on 1.3. saakka, mutta kannattaa hyödyntää Early Bird -alennus ilmoittautumalla pian!

(Don’t speak Finnish? Please notice there is an English version of this page.)

Luethan alla olevan infopaketin, ennen kuin painat lomakkeen “Lähetä”-nappia. Lisäkysymyksiä mm. laskettelusta ja ohjelmasta seuraa vielä lähempänä reissua, ja odotellessa järjestäjiltä saa kysyä mitä tahansa. Vastaa siis tässä vaiheessa lomakkeeseen parhaan ymmärryksesi mukaan, mutta muutoksia saa tulla vielä (ilmoitathan niistä sitten järjestäjille).

Miksi Lapinmatkalle?

Talvista tekemistä voi tietysti pitää keskeisimpänä syynä tulla Lapinmatkalle. Yhdessä kiltalaisten kanssa vietetty aika on kuitenkin aiempien vuosien perusteella ollut se seikka, joka on matkasta jäänyt parhaiten mieleen. Eli luvassa on erinomainen combo yhdessäoloa, tutustumista, yhteisiä hengellisiä hetkiä pääsiäisen aikaan, lautapelailua, saunomista, hulluja tempauksia ja niin edelleen. Unohtamatta tietenkään Lapin tarjoamaa talviurheilu- ja rientokirjoa.

Mikäli kouluhommat puskevat päälle, niin ei huolta – mökille voi myös jäädä päiväksi tekemään akuutit DL:t alta pois. Tänä vuonna Aallossa on myös loma sopivasti pääsiäisen aikaan siten, että matkan aikana missaat vain 3 koulupäivää ja paluun jälkeen lomapäiviä on vielä 4 lisää!

Matkan ajankohta ja kulku Lappiin:

Reissuun lähdetään bussilla Otaniemestä perjantai-iltana 22.3. noin klo 21, lähtöaika tarkentuu vielä. Yöllinen matkamme kulkee luultavasti reittiä Otaniemi – Tampere – Jyväskylä – Oulu – Rovaniemi – Levi ja perillä ollaan lauantaina keskipäivän aikaan. Bussimatkan aikana pidetään useita lyhyitä taukoja ja ainakin yksi pidempi brunssi-/lounastauko. Paluumatka takaisin Lapista starttaa lauantaina 30.3. aamulla, ja illalla olemmekin takaisin Otaniemessä. Olemme siis perillä Lapissa kokonaiset 7 päivää.

Myös matkan varrelta kyytiin hyppääminen tai vaikkapa omatoimisesti perässä saapuvien noutaminen Leviltä tai Kittilän lentokentältä saadaan järjestymään. Kerrothan tiedossasi olevista erityisjärjestelyistä jo ilmolomakkeessa tai heti sellaisten ilmetessä. Tällaisessa tilanteessa myös sovitaan matkan hinnasta erikseen kanssasi, ettet maksa bussikyydeistä turhaa (toki mm. ruokasi kulkee edelleen bussilla Leville).

Matkan kohde ja aktiviteetit:

Laskettelurinteet, lumikenkäilymaastot, satoja kilometrejä hiihtolatua latukahviloineen – Levi on talviurheilijan paratiisi. Laskettelukeskukseen saadaan ryhmäalennusta sekä jokapäiväinen kyyti majoituksesta, ja monet Levin palvelut ovat myös ihan kävelymatkan päässä. Myös jonkinlainen päiväretki esim. Ylläkselle laskettelemaan, Aakenukselle nostalgiaretkeilemään, tai porotilan eläimiä tervehtimään on harkinnassa, jos kiinnostuneita löytyy tarpeeksi.

Itse majoituspaikka on Dealer Kieppi -mökki (Paloniementie 34, Kittilä) rauhallisessa paikassa reilun 4 km päässä Levin keskuksesta. Majoitukseen mahtuu kokonaista 36 hlö jaettuna 4 hengen huoneisiin. Tuvassa on tilaa koko porukalle ja maisemat järven yli Leville, takkahuone sopii hyvin vaikkapa lautapelailuun, puusauna lämpiää joka ilta, ja pihasta löytyy vieläpä komea grillikota/-aitta. Ruoka matkan aikana laitetaan tiimeissä siten, että kukin pääsee vuorollaan tutustumaan Kiepin keittiövälineisiin. Älä huoli, sillä pääruoat ovat cateringin pitkälle valmistamia, keittiön puitteet hyvät, ja ohjeita sekä kokeneita leirikeittiöläisiä löytyy.

Matkan hinta:

Matkan hinta-arvio on tällä hetkellä 340 – 400 €. Tarkka summa selviää kuitenkin vasta matkan jälkeen, ja on sitä matalampi, mitä enemmän lähtijöitä matkalle saadaan. Muutama muukin seikka saattaa vaikuttaa juuri sinun matkasi hintaan:

  • Jos olet kiltafuksi eli ensimmäistä lukuvuotta mukana Ristin killan toiminnassa sekä killan jäsen, saat fuksialennuksen, jonka suuruus on kokonaiset 50 % perushinnasta!
  • Ilmoittautumalla viimeistään ke 7.2. saat Early Bird -alennuksen, jonka suuruus on 5 % perushinnasta.
  • Jos i) et ole enää kandi- tai maisteriopiskelija ja ii) olet palkkatöissä, osallistut opiskelijoiden matkan tukemiseen maksamalla ylimääräiset 20 % perushinnasta.

(Esimerkiksi Early Bird -aikaan ilmoittautunut fuksi maksaa siis matkan perushinnasta 45 %, Early Bird -ilmoittautunut työssäkäyvä alumni 115%, sekä viime tipassa ilmoittautunut alumni 120 %.) 

Hinta sisältää matkat, ruoat perillä sekä majoituksen. Meno- ja paluumatkan aikana tapahtuvat ruokailut, laskettelulippujen hinnat ja välinevuokrat tulevat itse matkan hinnan päälle, joskin ne hankitaan alennuksen saamiseksi ryhmätilauksena. Näihin ei siis tule early bird- tai fuksialennusta eikä valmistumisbonusta. 

Jos taloudellinen tilanteesi on tiukka, mutta haluaisit kuitenkin lähteä mukaan, on matkalle mahdollista saada avustusta. Tällaisessa tapauksessa voit rohkeasti olla yhteydessä Lapinmatkan isäntään eli Joosuaan.

Ilmoittautuminen ja sen sitovuus:

Ilmoittautumisaika alkaa 17.1. ja päättyy 1.3.2024 klo 23.59. Matkalle mahtuu kokonaisuudessaan 36 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kiltafuksit ovat kuitenkin etusijalla early bird -aikana 7.2. saakka, vaikka matka olisikin jo täyttynyt. 

Virallisen ilmoittautumisajan loputtua ilmoittautumisestasi tulee sitova. Sen jälkeen maksat lähtökohtaisesti puolet matkan hinnasta, vaikka et lähtisikään mukaan, ellei varasijoilta löydy (tai ellet itse löydä) korvaavaa lähtijää. Akuuteissa sairaustapauksissa yms. kannattaa kuitenkin kääntyä mahdollisimman pian järjestäjien puoleen, niin etsitään reilu ratkaisu – ei ole kenenkään etu, että matkassa on sairaita.

Ilmoittautumisestasi tulee vahvistusviesti. Varsinainen leirikirje tulee vasta myöhemmin. Samaisessa leirikirjeessä kysytään intoa lasketteluun sekä Lapinmatkan ohjelma- ja muita juttuja, joten kärsivällisyyttä niiden suhteen :)

Lappiin jo kaipaavin terveisin,

Joosua Uusikumpu, Lapinmatkan isäntä

joosua.uusikumpu@aalto.fi

+35844 282 6886

TG: @joosuus

Usva Uusikumpu, Lapinmatkan emäntä

usva.uusikumpu@aalto.fi

TG: @usvakumpu

Comments are closed.