Lapinmatka 2021

Ristin killan perinteinen ja legendaarinen lapinmatka koittaa jälleen!

Mitä:

Huikea matka huikeassa seurassa! Mahdollisuudet talviurheiluun (hiihto, laskettelu, lumikenkäily, potkukelkkailu), saunomiseen, pelailuun, hengailuun, syömiseen ja nukkumiseen.

Missä:

Majoitumme Vasalammella vuokramökissä, melko lähellä Yllästä.

Milloin:

Lähtö Otaniemestä pe-iltana 19.3. linja-autolla (saavumme Lappiin la-aamuna 20.3.)

Paluu Otaniemeen la-iltana 27.3. (lähdemme Lapista la-aamuna 27.3.)

Miten:

Ilmoittautumalla mukaan! Ilmoittautuminen aukeaa ke 27.1. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa, mukaan lukien isäntä, emäntä ja pappi.

Matkan hinta on n. 360 €, mutta kiltafuksit pääsevät puoleen hintaan (eli n. 180 €)!

Hiihtämään, lumikenkäilemään ja potkukelkkailemaan pääsee majoituksen pihasta.

Laskettelu:

Linja-auto vie laskettelijat (ja muut halukkaat) päivittäin Ylläkselle. Hissiliput eivät kuulu matkan hintaan, mutta mikäli löytyy vähintään 15 henkilöä, jotka haluavat lasketella, on mahdollista saada ryhmäalennus (10 %), ja lisäksi saamme 2 vapaalippua, joiden arvo hyvitetään laskettelijoiden kesken, jolloin lopullinen alennus normaalihintaisista lipuista on n. 30 %. Jotta tämä alennus saadaan, liput hankitaan yhteisesti.

Koronavirustilanne:

Pandemiatilanteesta johtuen toivomme, että leirille osallistuvat sitoutuvat seuraaviin asioihin:

  • Lapinmatkalle osallistuvat ovat omaehtoisessa karanteenissa 10 päivää ennen matkaa. Järjestäjillä ei ole valtuuksia vaatia matkan osallistujilta karanteenia, mutta toivomme ja suosittelemme sitä. Jos karanteenissa oleminen ei onnistu esim. opiskelujen pakollisen läsnäolon takia, suosittelemme minimoimaan matkaa ennen tapahtuvat kontaktit muiden ihmisten kanssa.
  • Matkalle ei saa lähteä akuutisti sairaana. Mikäli olet ollut sairaana (esim. flunssassa) mutta olet jo lähes terve ja sinulla on esittää negatiivinen koronatestitulos, voit lähteä matkaan. Olethan kuitenkin tällöin yhteydessä isäntään ja kerrot asiasta.
  • Bussimatkoilla syömistä ja ajan viettämistä huoltoasemilla vältetään. Kaikkia yksityiskohtia ei ole vielä mietitty, mutta ruokailut voitaisiin hoitaa esimerkiksi niin, että ruoat tilataan etukäteen esim. Hesburgerista, isäntä ja emäntä noutavat ne ravintolasta, ja ruoat syödään bussissa. Huoltoasemien vessoja voi käyttää.
  • Kaupassa käynnit minimoidaan. Huoltoasemapysähdyksillä ja reissun aikana toivotaan, että osallistujat eivät käy kaupassa tarpeettomasti. Naposteltavat yms. toivotaan otettavan mukaan etukäteen. Todennäköisesti jossain kohtaa matkaa leirin ruokatarpeita joudutaan täydentämään. Tälle reissulle osallistuville muutamalle henkilölle voi esittää tilauksia.
  • Laskettelukeskuksen ravintoloihin tai baareihin sekä latukahviloihin ei mennä (sisälle).
  • Laskettelukeskuksessa jonoissa pidetään mahdollisuuksien mukaan turvavälit ja gondolihissiin mennään vain leiriporukalla.
  • Kädet pestään ulkoa tultua ja ennen ruokailua.
  • Jos joku sairastuu covid-19:n aiheuttamaan tautiin, joutuu koko muukin leiriporukka karanteeniin. Tällöin hiihtokeskuksiin ei voi mennä, mutta aktiviteetit mökiltä käsin onnistuvat. 

Mahdollisista lisärajoituksista ilmoitetaan, jos niitä ilmenee. Mikäli matka joudutaan perumaan viime tipassa viranomaismääräyksistä johtuen, maksaa Ristin kilta tästä mahdollisesti aiheutuvat kulut.

Lapinmatkasta vastaavat:

Katja Lahtinen, Lapinmatkan isäntä

Mikaela Ebeling, Lapinmatkan emäntä

This entry was posted in Ilmoittautumislomakkeet, Tapahtumat. Bookmark the permalink.

Comments are closed.